Tuesday, 27 March 2012

Konvokesyen!!!

Assalamualaikum…

Hye!!!!
Pehh!!! Ghindu sangat-sangat kat blog ni. Lame dah aqu tak update blog aqu ni. And now aqu nak update blog aqu  and nak upload gambar-gambar yang cantik-cantik, yang comey-comey. Hahahaha…
22 March 2012 adalah tarikh yang aqu nanti-nanti. Konvokesyen 21 di Politeknik Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia.


Kami GRADUAN LULUSAN SIJIL SENI BINA.



Saya Umi Nurain Binti Abd Latif
06SSB09F1030



Cik Warda and Cik Umi :)
Kami dah grade!!!
yeh!!!


Student SSB 4
Congratulations u all!!!


ni hadiah buat family...
ayah...ibu...ain da konvo!!!
:D


with AYAH and IBU...


Tapi dalam kegembiraan ade kesedihan. Time hari kegembiraan aqu, dye xde bersama-sama untuk aqu berkongsi kegembiraan dengan nye... Nak buat macam mane xde rezeki kami. Insya.allah next time akan ade. Kan AWAK :)


k.fullstop.
next time update lg k...
Tata.Titi.Tutu :)


Tuesday, 20 December 2011

Petua Merawat SENGGUGUT.

Assalamualaikum...


Kali ney aqu nak share cara untuk hilangkan senggugut. Aqu share ney pon sebab aqu selalo kene senggugut. Sakit yang amat sangat, xtahu nak citer camne sakit tu. Hanya ALLAH je yang tahu betapa sakit yang aqu tanggung masa tu. Huh!  




Petua 1

Ambil sembilan biji pinang tua, dibakar tanpa minyak hingga menjadi arang, dan kemudian ditumbuk hingga halus. Campurkan serbuk pinang bakar itu dengan secawan air suam dan minum selama sembilan hari berturut-turut dari hari pertama datang haid.

Petua 2

Ambil senggenggam halia, tumbuk sehingga lumat dan masukkan kedalam segelas air suam. Apabila halia mendap minum air tadi didahulukan dengan selawat.

Petua 3

Semasa sakit ketika haid, minumlah air teh pahit tanpa gula.


Ukey, cukoplah 3 petua tapi bagi aqu kalau tak ok jugak baik pergi jumpe doktor. Tu petua terakhir sekali. Hehehe

Setakat cney je k...
Tata.Titi.Tutu :)


Wednesday, 14 December 2011

Kembali menjadi STUDENT

Assalamualaikum...


Huh! Lama yang teramat sangat aqu tak update blog aqu ney. Terase ghindu sangat-sangat. Hehehe.
Skunk ney aqu tengah menghitung hari untuk sambung study balik. Rase macam tak percaya jew tak lama lagi aqu memegang title student kat Politeknik Merlimau, Melaka. Seram sejok di buat ye takot pon ade jugak. Hahahaha


Benda-benda ney la aqu belek-belek skunk ney. Kena lengkapkan sebaik mungkin.


Dalam buku panduan ney ade macam-macam borang yang aqu perlu isi. Ade 2,3 perkara dah selesai tapi ade jugak yang tak selesai lagi. Kusut kepala aqu di buat ye. Huhuhuhu


Dalam mase yang sama aqu menghitung hari untuk hari bahagia aqu, walaupon lama lagi tapi aqu tak sabar sangat-sangat. Hehehe
" Saya tunggu awak tau, jangan lama sangat k" HAHAHAHAHAHA


K,la nt kite sambung lagi. Huhuhuhu
Tata.Titi.Tutu :)